Telefoonnummer

0613599441

Email

linda.otter@live.nl

Bereikbaar

Ma-vr: 08:30 - 17:00

Beste allemaal, de aankomende weken probeer ik jullie mee te nemen in mijn dagelijkse werkzaamheden. Ik zeg uitdrukkelijk “probeer” want een website onderhouden is wel een dingetje. Tot eind maart werk ik 16 uur per week in plaats van 24 uur. De afgelopen jaar heb ik veel extra uren gewerkt. Ik compenseer deze uren door elke week 8 uur in te leveren en dit is in ieder geval tot eind maart. Zo heb ik tijd om aan mijn website te werken en voorbereidingen te treffen, samen met mijn fractiegenoten, voor de gemeenteraadsverkiezing.


Maandag 14 februari

Werk

s’ Middags ben ik naar Emmen geweest om deel te nemen aan de skills training “wondverzorging”. Naast deze skills training heb ik ook de theoretische gedeelte over wondverzorging gedaan. Beide ben ik nodig om voor de aankomende 2 jaar weer bekwaam te zijn. Bekwaam houdt in dat ik de handeling mag blijven uitvoeren.

Politiek

’s Avond heb ik deelgenomen aan de inspiratiesessie kennispunt lokale partijen. Ik vond dit een informatieve inspiratiesessie. Het ging voornamelijk om het campagne voeren. Er werden verschillende ideeën aangereikt. OpKoers.nu heeft een PR commissie. In deze commissie zijn verschillende ideeën uitgewerkt, een plan de campagne, voor het campagne voeren voor de gemeenteraadsverkiezing.


Dinsdag 15 februari

Privé

’s Middags ben ik naar de fysio geweest. Ik heb verschillende oefeningen mee gekregen voor mijn linker beenspier rondom de knie. Volgende week woensdag ga ik naar een specialist in het ziekenhuis.

Politiek “Verduurzaming bedrijventerreinen”.

Over het algemeen vindt er 1 keer per 2 weken een raadsinformatiebijeenkomst plaats. Tijdens deze bijeenkomst wordt er een onderwerp besproken die in de loop van weken op de raadsagenda komt te staan. Het college en het ambtelijk apparaat lichten het onderwerp toe en de raad kan hier dan vragen over stellen of input aandragen.

Deze avond werden we geïnformeerd over de “verduurzaming bedrijventerrein”, daarnaast zou de motie “groen gas”(PvdA) besproken worden. Helaas, verliep de avond anders dan ik verwacht had. De motie “groen gas” werd van de agenda gehaald en er was ontevredenheid over de gasten die uitgenodigd waren of anders gezegd niet uitgenodigd waren. Dit zorgde voor veel ruis en onbegrip. Hoe is dit proces verlopen? De raad is het hoogste orgaan en heeft de bevoegdheid om inwoners/ondernemers/eigenaren van buitenaf uit te nodigen. Blijkbaar is hier aan voorbij gegaan en heeft men de raad hier niet over geïnformeerd. Wordt vervolgd.

 


Woensdag 16 februari

Politiek

We hebben een stelling ontvangen van de Toren en voor Zaterdag (19/02) moest de reactie van OpKoers.nu ingeleverd worden. Alle politieke partijen die deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezing hebben deze stelling ontvangen.

De stelling luidt:

Leegstaande panden in winkelcentra moeten omgebouwd worden naar woningen voor jongeren.

  • Ja, woonruimte voor jongeren is meer noodzakelijk dan winkels
  • Nee, we moeten zoveel mogelijk winkels behouden, desnoods pop-up stores.

Reactie OpKoers.nu:

Het moet mogelijk zijn om leegstaande winkels (tijdelijk) om te bouwen naar woningen voor jongeren. De druk op de woningmarkt is hoog. De stelling duidt dat het “moet”, maar OpKoers.nu is van mening dat dit altijd in overleg gaat met de ondernemer/eigenaar omdat die beslist over zijn pand.  Leegstand is een ongewenste situatie voor een ondernemer, de kosten lopen door, de waarde daalt en vandalisme kan een rol gaan spelen. Een winkelruimte kan te groot zijn, opsplitsing is een mogelijkheid, deels winkel- en woonruimte. Het vestigen van pop-up stores is een mogelijkheid voor de korte termijn. Wel moeten de winkelcentra aantrekkelijk/compact blijven. De gemeente kan hier als bemiddelaar optreden of een evt. een leegstandverordening inzetten.  

 

Ik heb de reactie op papier gezet, deze door verzonden naar de andere fractieleden. Naar aanleiding van een reactie/feedback van een fractielid is de tekst aangevuld en daarna verzonden naar de Toren.

Daarnaast moest er een stukje tekst aangeleverd worden voor een artikel over OpKoers.nu voor in de krant. In de tekst moest het volgende staan: wie ben ik en wat zijn mijn interesses. Aankomende week zal dit artikel gepubliceerd worden.

Tekst Linda:

Ik ben Linda Verschuur en woon in Slagharen samen met Jan en onze kinderen. Ik heb een leuke baan als verpleegkundige/toegepast gerontoloog. Ik ben actief als raadslid. In mijn vrije tijd wandel ik graag. Ambities: bereikbaarheid,  huisvestiging, zorg, duurzaamheid, bewonersparticipatie en ouderen.

Campagne

Gisteren heb ik de campagne materialen ontvangen zoals posters, pennen, tassen en het verkiezingsprogramma (gebonden) van OpKoers.nu. Bij mij thuis zijn 2 posters geplakt (ramen voor- en achter) en in verschillende kernen hangen onze spandoeken van OpKoers.nu.


Donderdag 17 februari

Verpleegkundige

Naast mijn politiek activiteiten ben ik ook verpleegkundige. Ik werk voor een grote organisatie in gemeente Coevorden.

Sinds lange tijd (6 weken) kan ik weer volledig aan het werk. Ik ben daar erg blij mee want thuis zitten is voor mij geen optie. De laatste weken waren een crime, maar goed ik had ook geen andere keuze (hersenschudding en daarna corona).

Een dagdienst gewerkt van 07:00 – 15:30.

Privé

Tessa (dochter) gaat sinds kort weer naar handbaltraining. Voordat ik met mijn kinderen naar Slagharen ben verhuisd zat Tessa op handbal in Klazienaveen. Tessa vond het een geweldige sport maar helaas in Slagharen e.o. was geen handbalvereniging gevestigd. Tess had naar Hoogeveen gekund maar dit hebben we toen niet gedaan. In 2019 of 2020 liet een meisje via facebook weten dat ze graag twee Clinics op wilde zetten om te kijken of er ook animo was voor een handbalvereniging. Ik heb Tess via facebook een tag gedaan waarna zij contact heeft opgenomen met dit meisje. Het gevolg is dat er op dit moment handbalgroepen zijn.

Tess zit in groep DMW1 van Handbal Hardenberg en ze doen mee aan een competitie. Ze zitten in “Poule – NO – NRD DMW – 04. Tessa traint op dinsdagavond en de competitie is meestal op donderdag/vrijdag.

Deze avond hadden ze om 20:30 een wedstrijd in Erica. Ik ben altijd al een betrokken moeder geweest en daar waar hulp nodig is bijv. rijden, spring ik bij. Het ziet er naar uit dat ik de aankomende periode met regelmaat zal rijden. Maar…. weet dat ik dit ontzettend leuk vind, een aantal dametjes in de auto, verschillende verhalen horen, wat er zoal leeft onder de jeugd/jongeren in Gemeente Hardenberg en waar ze bijvoorbeeld behoefte aan hebben. Al deze input kan ik bijvoorbeeld goed gebruiken als raadslid voor OpKoers.nu.

De wedstrijduitslag: HVE 2000 DMW2 – Handbal Hardenberg DMW1 = 19 – 3

De eerst volgende wedstrijd is op woensdag 2 maart om 21:00: Unitas DMW1 – Handbal Hardenberg DMW1

De handbal maakt gebruik van een ruimte die te klein is, het veld is te klein, waardoor ze niet volwaardig kunnen trainen. Ze zijn dus naarstig op zoek naar een andere sport locatie bijv. Bergentheim, Slagharen of Dedemsvaart.

Foto’s (mobile): Linda Verschuur

 


Vrijdag 18 februari

Verpleegkundige

Een dagdienst gewerkt, op de begaande grond. Een dagdienst is van 07:00 tot 15:30.

Politiek

s’ Avonds telefonisch contact gehad met een raadslid van een andere partij (G/L) over de werkgroep Inclusie. Zie kopje “raadslid OpKoers.nu” werkgroep Inclusie. Het was te laat om de beleidsmedewerker van werkgroep Inclusie te bellen. s’ Ochtends heeft er een overleg plaats gevonden waar ik helaas niet aan kon deelnemen in verband met mijn werk. Dit staat voor aanstaande maandag op de agenda.

 

Aanbevolen artikelen