Opening “ProMemo”, expertisecentrum Dementie voor Professionals

logo_groe_promemo

ProMemo staat voor verbindingen leggen. Verbindingen tussen professionals, mantelzorgers, mensen met dementie en onderwijs, onderzoekers en de beroepspraktijk.

Vanmiddag ben ik bij de opening van “ProMemo” expertisecentrum Dementie voor Professionals in Zwolle geweest. De opkomst was geweldig. Er waren zorgprofessionals uit verschillende settingen; verpleegkundigen, casemanagers, toegepast gerontologen enzovoort aanwezig. Tussen de gasten door werden wij voorzien van een hapje en een drankje en was er een inspiratiemarkt. Op de inspiratiemarkt stonden verschillende stands die allemaal een verbinding hebben met dementie. Onder ander:

Detrena http://www.detrena.nl/

Dementie-winkel http://www.dementie-winkel.nl/

Thuis wonen met dementie in regio IJssel-Vecht http://www.dementieijsselvecht.nl/

Muis Jantje https://www.facebook.com/groups/1041288682589910/

CRDL ook wel “cradle” genoemd https://www.crdlt.com/

Een van de gasten was Adelheid Roosen (actrice en bekend van de documentaire “mam” http://www.npo.nl/holland-doc/30-09-2010/POW_00243800 ). De termen “emotie”, “spelen” en “mee bewegen” hebben een belangrijke rol bij het verzorgen van mensen met dementie aldus Adelheid Roosen.

Daarnaast was er een workshopronde met verschillende onderwerpen. Onder andere samen beslisten bij dementie, zintuigen en zingeving in de zorg: co-creëren met mensen met dementie, demenTalent, CRDL, Knuffelrobots enzovoort.

In de pauze werden wij voorzien van muziek door het koor ” Oud Goud”.

Al met al was het een zeer informatieve en een leerzame dag.

 

http://promemo.org/

No Comments Yet.

Leave a comment